Kiedy na patelnię umieszcza się wszystkie intensywnie pachnące przyprawy, a świeże warzywa prawie w nieoczekiwany sposób spotykają się ze sobą i gotuje się je, aby uzyskać jedno z najbardziej wyjątkowych dań wszechczasów, wystarczy jeden kęs, aby stwierdzić, że kryje się w nich magia kultury, która nie ujawniają się w najlepszych restauracjach wszystkich, ale nie ujawniają się na swoich ulicach” te słowa są często cytowane przez jednego lub drugiego obcokrajowca podróżującego po naszym kraju. Z indyjskim jedzeniem wiąże się różna historia, są one w zasadzie uosobieniem naszej bogatej kultury, historii i wierzeń.
Domowe indyjskie pierozki nadziewane ziemniakami i groszkiem
Pokruszone samosy podawane z ciecierzycą, jogurtem i kolendrą
Chrupiące kostki ziemniaków obtaczane w przyprawach, jogurcie i kolendrze
Curry z ciecierzycy podawane z 2 bhaturami (smażone w głębokim tłuszczu pieczywo)
Indyjski chleb nadziewany gotowanymi ziemniakami, przyprawami i ziołami
Indyjski chlebek nadziewany mielonym kurczakiem, przyprawami, ziołami
Indyjski chlebek nadziewany mieloną jagnięciną, imbirem, czosnkiem
Chrupiąca smażona cebula obsypana przyprawami z mąki gramowej
Ziemniaczki w indyjskich przyprawach, papryka, cebula, kolendra
Omlet w stylu indyjskim, papryka, cebula, kolendra
Domowy ser indyjski, sos stodko-kwasny
Grillowany marynowany kurczak, grillowane warzywa
Smazony mielony kurczak, grillowane warzywa, imbir, czosnek
Grillowana baranina, grillowane warzywa, kolendra
Mielona baranina smazona w przyprawach, grillowane warzywa
Ciecierzyca gotowana w sosie cebulowo-pomidorowym
Indyjski twarożek gotowany w kremowym sosie pomidorowym
Marynowany kurczak gotowany z sosem masala
Kawałki kurczaka w kremowym, maślanym sosie pomidorowym z miodem
Jagnięcina gotowana z sosem pomidorowym i orzechami nerkowca